Kotvičník zemní je jednoletka, kterou si do vázy nedáte, ale budete na něj opravdu dlouho vzpomínat v případě, když na něj naboso šlápnete. Na neuvěřitelně ostré trny plodu se opravdu těžko zapomíná. Kotvičník je mimo Ameriky rozšířen po celé planetě. V zahraničí se pěstuje k farmaceutickému využití a u nás číst dále
Blog
Kotvičník – zelená viagra
Pečené ořechové müsli
Poslední dobou jsem začalá péct musli (já vím, dokonalá žena) a musím říct, že se mi to daří. Jak už je mým zvykem, dělám ho pokaždé stejně a až nás začne nudit, možná něco změním, ale zatím se s vámi podělím o tento, naprosto boží, recept. Suroviny nemám zvážené, ale číst dále
Makovec – rychlý a výborný
DOKONALÝ MAKOVEC Musím se s vámi podělit o recept. Není to sice nic extrémně zdravého (až na ten mák samozřejmě), ale tenhle makovec je tak pekelně dobrý, že prostě musím Postup je jednoduchý a rychlý. Jen je třeba umlít mák (já kupovanému namletému zrovna moc nefandím). Mlýnek přímo na mák doma číst dále
Neskutečně dobrý banánový koláč (VEGAN)
Tak jo, myslím, že jsem tenhle recept dovedla k dokonalosti, takže se o něj s vámi chci podělit. Poslední dobou už ani snad nejíme banány v syrovém stavu a necháváme je “zkazit” 😀 abych z nich mohla úpect tuhle dobrotu. Příprava trvá zhruba 10 minut a pečení pak 30 minut, číst dále
Celozrnné sušenky s quinoou
Recept na sušenky s quinoou Kdo byl dneska u nás v obchodě, tak určitě ochutnal tyhle super sušenky. A vzhledem k tomu, že jsme Vám slíbili recept, tak tady je 🙂 Suroviny: 200 g uvařené quinoi 200 g hladké špaldové celozrnné mouky 100 g ovesných vloček 1 lžičku kypřícího prášku číst dále
Banánové brownies (bez lepku)
Jíst co nejmíň sladkého. To je teď mým cílem. Jenže sladká chuť je velice velice návyková, takže se budu snažit vymýšlet a zkoušet recepty, které sice sladké jsou, ale aspoň co nejmíň. Jako první recept jsem vybrala banánové brownies, které jsou díky pohankové mouce i přirozeně bezlepkové. A je to číst dále
Tajemství výrobců potravin
V tomto příspěvku bych vám ráda představila tuto útlou a velice praktickou knížku od pana Víta Syrového – Tajemství výrobců potravin. Skvěle poslouží každému, kdo chce mít vládu nad tím, co vkládá do svého nákupního košíku. Kdysi možná stačilo pro udržení dobrého zdraví nejíst přemíru uzenin a buchet a nepít číst dále
Aby med zůstal medem
Popravdě, aby med zůstal medem, ono se zase tak moc dělat nemusí. Naopak platí: čím méně, tím lépe. Může ovšem nastat situace, kdy se nám hmota ve sklenici přestane líbit. Z té krásně zlaté, čiré a táhnoucí se pochoutky se za nějaký čas stane ztuhlá béžová sklenice. Obsah se musí dlabat číst dále
Mandlovo-ovesné “fingerprint cookies”
Dnešní recept jsem vytvořila tak trochu na žádost rodičů, kteří chtěli otestovat, jak si povede náš nový džem servírovaný jinak než jen na chlebu s máslem. Nebudu Vás napínat: marmeláda je to citrónovo-banánová s lehce orientální příchutí kardamomu. Když jsem ji poprvé zkusila, tak musím říct, že ta chuť byla natolik číst dále