Život na vesnici má nesporné výhody a to zvláště v létě. Zajdete na zahradu a máte večeři. To, že se musí celé jaro makat, abyste tu večeři pak měli, to je pravda pravdoucí, ale pohyb je minimálně tak zdravý jako to, co si vypěstujete. Prostě zahrada se vyplatí – čím číst dále
Blog
Sladké mrkvové housky
Konečně jsem to zkusila s pro mě novou moukou – špaldovou! Vyrobila jsem z ní výborné sladké housky. Špalda (Triticum spelta) je prastarý druh pšenice, který po 2. světové válce naprosto ustoupil do pozadí ve prospěch klasické pšenice seté, která má daleko vyšší výnosy. Dnes je ovšem pěstování špaldy díky číst dále
Burger z červené řepy
Tak jo, jsem pod vlivem. Ne pod vlivem alkoholu ani drog, ale blogu GREEN KITCHEN STORIES A místo toho abych se intenzivně učila na zkoušky si jen pročítám jejich recepty a příběhy, a koukám na jedny z nejlepších food fotek, jaké jsem kdy viděla. A protože, když člověka něco takhle číst dále
Mrkvovo-jablečná ovesná kaše
Snídám zpravidla hlavně sladká jídla. Asi je to zvyk z dětství, ale tehdy sladkou snídani představoval hlavně chleba či rohlík s marmeládou nebo koláč. To už mě ale dávno přestalo bavit, tak jsem se vrátila zpět do časů ovesných a jiných kaší. Existuje jich nekonečné množství a každý den se číst dále
Rozmarýnový chléb
Dostala se mi do rukou krásná knížka – VAŘÍME S BYLINKAMI od Jekky McVicarové. Obsahuje 250 receptů, které se naučila od své maminky nebo vymyslela během své celoživotní práce s bylinkami. Mimo klasických bylin jako je bazalka, rozmarýn, tymián, kopr se v knize objevují byliny plané nebo ne tak známé – číst dále
Jak sníst ředkvičky – udělejte si smoothie!
Ředkvičky: křiví ústa, ale ve sladkém smoothie si s nimi jednoduše poradíme. Nejsem zrovna fanouškem ředkviček. Většinou si říkám, jak něco tak krásného na pohled může mít tak strašlivou chuť a při každém soustu se mi pusa křiví, jako bych vypila panáka slivovice. Člověk by si skoro řekl, proč to číst dále